Резервираме почивките у нас в пощенските станции
Резервираме почивките у нас в пощенските станции / netinfo

Резервации на туристически обекти и места за настаняване ще могат да се осъществяват в пощенските станции във всяко населено място. Това предвижда съвместният проект „България – рай и за българите’ между браншови организации в туризма и „Български пощи”. Кампанията цели повече българи да пътуват в страната с туристическа цел. Повече от 2 милиарда лева е годишният оборот от приходи на българските туристи в страната.

Те ще могат да получават подробна информация за местата за настаняване, забележителностите и транспорта чрез безплатни брошури във всяка поща у нас, увери шефът на „Български пощи” Енцислав Харманджиев.

Той обясни, че в момента се водят преговори и с Сдружението на общините за сътрудничество в изготвянето на информацията. Няма по-добър промоутър за всеки град от неговия кмет, заяви Поли Карастоянова, говорител на кампанията и изпълнителен директор на Националния борд по туризъм. Споразумението с общините ще бъде подписано на 13 февруари.

Повече от 2 милиарда лева е годишният оборот от приходи на българските туристи в страната, съобщи Румен Драганов, който координира проекта. Почти 16 милиона човека са пътували у нас с цел туризъм за миналата година. Целта на кампанията е до няколко години броят им да стане 20 милиона души.