Няма заявен инвеститорски интерес към АЕЦ Белене в енергийното министерство
Няма заявен инвеститорски интерес към АЕЦ Белене в енергийното министерство / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Частен инвеститор не е заявявал интерес към АЕЦ „Белене“ в енергийното министерство
54062
Частен инвеститор не е заявявал интерес към АЕЦ „Белене“ в енергийното министерство
  • Частен инвеститор не е заявявал интерес към АЕЦ „Белене“ в енергийното министерство

В енергийното министерство не е постъпвала информация за интерес от частен западен инвеститор за проекта АЕЦ „Беленe", заяви ресорният министър Делян Добрев. Той бе помолен да коментира информацията от Булатом, че голяма западна компания има интерес да купи проекта за втора атомна електроцентрала у нас. По думите на Добрев след като държавата три години е търсила такъв инвеститор, ако имаше сериозен интерес, вероятно е щял да се появи в този период.

„Такъв интерес на този етап нямаме като компания, като име. Чуваме, че има такъв проявен интерес, но ако имаше такъв, в последните три години ние се опитвахме много активно да намерим реализация за този проект и този инвеститор щеше да се появи", каза министърът.

На въпрос дали България е готова да изнася по-големи количества електричество за Гърция, за да се предотврати евентуален режим на тока по време на изборите в южната ни съседка, Делян Добрев отговори утвърдително.