Международният технически панаир с ръст на ангажираните площи
Международният технически панаир с ръст на ангажираните площи / netinfo

По-голям интерес от страна на изложители за ЕСЕН 2008 на Международния панаир в Пловдив през тази година в сравнение с миналата отчитат организаторите. Ангажираните площи до момента за 64-ият Международен технически панаир в Пловдив, който се открива на 29 септември, до момента са с 13 процента повече в сравнение с миналата година. В панаирния комплекс в Пловдив вече се изграждат павилиони за експозициите на ЕСЕН 2008, съобщиха от Панаира.

Площите, наети от български фирми дистрибутори, се увеличават с 15 процента, заради нарастващото търсене. 8 на сто е ръстът на площите, ангажирани от чуждестранни компании.

Най-големи по брой на участници и размери отново са изложбите „Стройтех” и „Машиностроене”. На ЕСЕН 2008 експозициите на производители и дистрибутори на строителни материали и технологии се увеличават с 39% като резултат от бурното развитие на строителния бизнес.

По-голяма ще бъде и изложбата за транспорт и автосервизно оборудване „Аутотех”, чиято площ e нараснала с 19 на сто досега.

Международната изложба за технологии и управление на водите „Акватех” се разширява с 52 процента, увеличават се и участниците, което показва бързото развитие на този сегмент от икономиката. С 21 на сто по-голяма е зоната на Автосалона, една от най-атрактивните изложби на Есенния панаир, където се представят най-новите модели автомобили на световни марки.