Ивелина Василева: Чакат ни тежки предизвикателства
Ивелина Василева: Чакат ни тежки предизвикателства / БГНЕС
Ивелина Василева: Чакат ни тежки предизвикателства
76137
Ивелина Василева: Чакат ни тежки предизвикателства
  • Ивелина Василева: Чакат ни тежки предизвикателства

Предизвикателствата пред екологичния сектор у нас са доста тежки, но трябва да се положат усилия за опазването на околната среда, защото това е грижа за всички.

Това заяви новоизбраният министър на околната среда и водите Ивелина Василева по време на официалното предаване на поста от предишния ръководител на ведомството Светлана Жекова.

„Убедена съм, че ни свързва обща мисия и разбира се огромна отговорност. Отговорността за опазването на околната среда е свързана с грижата за децата ни. Вярвам в експертността, компетентността на хората, които работят във ведомството и ще разчитам на това, защото всички знаем, че предизвикателствата, пред които се изправяме, ще бъдат много тежки. Чакат ни и спешни задачи, и дългосрочни задачи, и цели, които съм убедена, че ще постигнем заедно с колегите, с усещането, че наистина допринасяме за това България да се движи по един устойчив път на развитие", каза още новоизбраният министър.

Ивелина Василева заемаше поста зам.-министър на околната среда и водите по време на първия мандат на кабинета „Борисов".