Държавата може да предяви съдебен иск за имотите на Царя в Самоков
Държавата може да предяви съдебен иск за имотите на Царя в Самоков / netinfo

Държавната агенция по горите ще предяви съдебен иск за имотите на Симеон Сакскобурготски в Самоков, ако в едномесечен срок общинската служба в града не се самосезира. Това заяви председателят на горското ведомство Стефан Юруков в отговор на изявленията на земеделския министър Нихат Кабил по-рано през деня, че шефът на агенцията по горите е трябвало да поиска среща с него, за да обсъдят надвзетите гори на жълтия лидер. Юруков участва в дебат със синдикати за предстоящите поправки в закона за горите.

Среща между Стефан Юруков и Нихат Кабил относно земите на Сакскобурготски в Самоков все още не се е състояла, призна шефът на агенцията по горите. Според него именно министърът на земеделието е този, която е трябвало да инициира подобно обсъждане.


До седмица проектозаконът за изменение и допълнение на закона за горите ще бъде внесен в парламента, съобщи шефът на Комисията по земеделие в народното събрание Васил Калинов. С поправките ще се регламентира извършването на стопанска дейност от лесничействата и създаване на фонд „Българска гора”. По думите на Калинов до края на мандата на правителството ще бъде приет нов закон за горите.