ВМС се сбогуват с единствената си подводница
31457

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ВМС се сбогуват с единствената си подводница
  • ВМС се сбогуват с единствената си подводница

Планираните до момента съкращения в администрацията и висшите командни звена на Българската армия са извъшени. Това заяви военният министър Аню Ангелов във Варна, където наблюдава епизод от военноморското учение БРИЗ/СЕРТЕКС 2010. Той обясни, че през септември ще бъде обявена конкретната промяна в структурата на различните видове въоръжени сили, от което ще настъпят нови моменти в управлението.

Министър Ангелов е категоричен, че реформата в армията е българска и не е наложена отвън. Бойният дух щял да бъде запазен със съхраняването на трите вида въоръжени сили. България обаче най-вероятно ще се сбогува с единствената си подводница.

Аню Ангелов: Силно казано е подводен флот, защото трябва да включва поне две средства в състава си. Както знаете, ние имаме една подводница. Изтече ресурсът й и по всяка вероятност подводният компонент на ВМС повече няма да съществува.

На въпрос какво се случва с трите очаквани вертолета за Българската армия министър Ангелов отговори: 



Чакам ги с удоволствие. 60% от стойността им е платена. Остават още 40%. Надявам се след като днес излезе в Държавен вестник актуализираният бюджет на държавата, да имаме необходимите средства, за да можем да покрием тези задължения.