Шествие под мотото „В търсене на изгубената велоалея” организират колоездачи от велоклуб „Устрем” във Варна. Те ще се съберат на малкия вход на Морската градина срещу Икономическия университет тази вечер в 18.30 часа.

С велосипедите си колоездачите ще стигнат до края на изградената велоалея, след което ще продължат по маршрута, за да проверят дали е построено обещаното продължение на отсечката.

Организаторите казват, че целта им е да привлекат вниманието на варненци и на общината към проблема с недовършената велоалея и нуждата от изграждане на инфраструктура за велотранспорт в Варна. „Ще се постараем също да подобрим културата на хората, ползващи велоалеята като паркинг и пешеходна алея”, допълват от велоклуб „Устрем”.

Те са избрали инициативата им да стартира точно днес на  Международния ден на Земята - 22-ри април. Членовете на клуба са твърдо решени да организират подобни шествия всеки последен петък на месеца, „докато не започне да се прави нещо реално за преодоляването на тези проблеми”.