Стотици хора събра концертът и запалването на светлините на коледната елха на площад „Независимост".

"По стара традиция отново сме тук, в центъра на Варна, навръх Никулден, за да запалим светлините на нашата елха. Честит празник на имениците, които празнуват! Нека е светло в душите ни, нека си пожелаем здраве, щастие и спокойни празнични дни!", каза кметът Иван Портних. Заедно с децата той даде старт и на пищната заря, на която се радваха малки и големи.



За доброто настроение на варненци се погрижиха талантливите изпълнители от балетно студио „Звездна дъга", вокална формация „Бънджи сингърс", вокален ансамбъл „Сребърни звънчета" детски хор „Добри Христов" и вокална група „Звездни струни" при Общински детски комплекс, хип хоп танцова формация "Rio Crew", детски танцов състав при СОУ Елин Пелин", Донко Марков и и Габи Петрова.

Дядо Коледа пък се включи на живо от Лапландия, за да поздрави всички, които въпреки студеното време, участваха в тържеството.



На площада вече се предлагат топли напитки и вкусни храни в коледните къщички, работи и безплатната ледена пързалка до входа на Морската градина.