За какво са изразходвани събраните средства от дарителските кампании след потопа във варненския квартал „Аспарухово”, питат от БСП. Общинският съветник Милена Георгиева се оплака, че все още не е получила информация от кметската администрация, въпреки че е направила официални запитвания.

„Хората от Аспарухово и от цяла България трябва да знаят какво се случва с тези средства – закупени ли са с тях жилища, на каква стойност, какви хора живеят в тях в по какви критерии са настанявани”, заяви Георгиева.

От БСП разпространиха актуални снимки на двете дерета в „Аспарухово”, които са обрасли с растителност. Социалистите настояват да бъдат определени срокове за изграждането на охранителните канали. Те ще подкрепят гражданския протест, нарочен в събота за втората годишнина от потопа в квартала, чиито организатори имат същото искане.

Градският лидер на БСП Борислав Гуцанов предложи да бъде организирано обществено обсъждане за инвестициите, които предстоят да бъдат направени в района. Според него анонсираните досега проекти са пиар акция на управляващите.