След тайно гласуване общинските съветници решиха тази година Стара Загора да има двама почетни граждани. С отличието са удостоени Петко Петков и Кънчо Матев.

Петко Петков е футболна легенда, ненадминат голмайстор за отбора на Берое. Играл в Аустриа (Виена). Бил е селекционер в Берое. Считан за човека, изградил шампионския отбор на Берое. После става треньор. Когато Берое става шампион през 1986 година, наставник е Евгени Янчовски. Впоследствие Петков е още два пъти начело на Берое.

Кънчо Матев е дългогодишен директор на ГПЧЕ „Ромен Ролан".Един голям човек, педагог и ръководител, който създаде модел за качество и престиж на българското образование. Модел за лидер, управляващ с огромната власт на собствения си авторитет.

Общинските съветници единодушно дадоха съгласие за кандидатите и размера на отпуснатата сума за финансово подпомагане за асистирана репродукция. 42 двойки с репродуктивни проблеми ще получат подкрепа.



По време на сесията бе дадено име на новоизградения парк в Стара Загора, който се намира в квартал „Казански“.  41 от общинските съветници подкрепиха предложението на ПК по законност и обществен ред, ПК по проекти, международно сътрудничество и евроинтеграция, ПК по култура, туризъм и вероизповедания, новият парк да се нарича „Артилерийски“.