30 училища и детски градини ще бъдат изцяло санирани през летния сезон
72306

Your browser doesn’t support HTML5 audio

30 училища и детски градини ще бъдат изцяло санирани през летния сезон
  • 30 училища и детски градини ще бъдат изцяло санирани през летния сезон

30 училища и детски градини ще бъдат изцяло санирани през летните месеци. Това заяви пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова, като уточни, че детските градини, в които има частични ремонтни дейности, ще продължат да работят.

По повод класирането за прием в забавачките Фандъкова коментира, че първоначалните цифри, според които близо 10 000 софиянчета ще останат извън място в градините са спекулативни, тъй като родители могат да подават документи за прием по време на текущи класирания през цялата година.

По думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова през летния сезон, когато се правят и ремонтни дейности в училища и детски градини ,всеки район трябва да организира работата на забавачките, така че родителите да не изпитват затруднения.

„Всеки район организира и е длъжен да организира работата на детските градини, така че да няма родители, които да имат нужда, а пък да не могат да оставят детето си на детска градина. Много родители пътуват, взимат децата си или ги оставят на баба и дядо. Затова не би могло да съществува група от 2-3 деца или 5. Затова се правят сборни групи, правят се градини, които са приемащи", обясни столичният кмет.



Фандъкова допълни, че не винаги одобрените на първо класиране деца се записват в детските градини, което позволява на други да заемат свободните места. Столичният смет заяви още, че родителите могат да подават документи и по време на текущи класирания:

„Не всички класирани деца се записват, което означава, че самите кандидатури не на 100% могат да се смятат за реални", допълни тя.

Йорданка Фандъкова присъства на откриването на специална стая за най-малките пациенти на столичната Втора многопрофилна болница за активно лечение, където хоспитализираните малчуганите ще могат да играят.