Деца от две италиански училища получиха подаръци от шуменската фирма „Анона Трейд" ЕООД, утвърдена на българския и чуждия пазар като водеща компания в производството и търговията със замразени, пресни и консервирани плодове и зеленчуци. Фирмата е и снабдител на шуменски детски градини и училища по схема „Училищен плод".

Като жест от „Анона Трейд" ЕООД, учениците от италианската провинция Перуджа се сдобиха с интересни сувенири, представящи емблематични символи на България. Това се случи по време на днешното им посещение в ЦДГ 25 „Братя Грим" в Шумен, която се оказа и сантиментален спомен за мениджър „Развитие" на фирмата Полина Неделчева, посещавала като дете същата детска градина.

„С радост наблюдаваме нарастващата заинтересованост към натуралните продукти и повишеното търсене на удобни и бързи за приготвяне, но все пак полезни храни", казват от „Анона Трейд" ЕООД, обяснявайки че именно това е провокирало и регистрацията на новата им търговска марка за замразени зеленчуци в потребителски опаковки - SUN MARKET. Девет продукта свежо замразени зеленчуци SUN MARKET могат да се намерят в големите търговски вериги - Кауфланд и Карфур, както и в по-добрите магазини в цялата страна.

Малките гости от Чита ди Кастело и Мон̀нте Са̀нта Марѝя Тиберѝна бяха посрещнати изключително топло и от домакините от детското заведение, които им поднесоха хляб и сол, както и свежо букетче със здравец.



Децата от шуменската детска градина ги изненадаха и с изкусни вокални и танцови изпълнения, както от традиционния български фолклор, така и от съвременното популярно изкуство.

Програмата продължи с размяна на рисунки и още много песни и танци, като емоционалното събитие завърши със засяване на две дръвчета в двора на детското заведение.

Така домакини и гости си обещаха да пазят спомена за ползотворната си среща и да поддържат приятелството си в бъдеще.

Делегацията от Италия, в която взеха участие 25 деца и 21 възрастни с различна социална ангажираност - общественици, журналисти, преподаватели и културни дейци - е на посещение в Шумен по проекта за регионално партньорство „Насърчаване на ученето в позитивна медийна среда", част от секторна програма „Коменски". Стойността му е 24 550 евро, а срокът на реализация е две години.