Играчки за 400 лв. ще получат на Първи юни сирачетата от Дом „Майка и дете”в Разград
42054

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Играчки за 400 лв. ще получат на Първи юни сирачетата от Дом „Майка и дете”в Разград
  • Играчки за 400 лв. ще получат на Първи юни сирачетата от Дом „Майка и дете”в Разград

400 лв. събра благотворителният концерт на 9"А" клас от Езиковата гимназия в Разград. С парите ще бъдат купени играчки на 30-те възпитаници на Дома за медико-социални грижи в Разград, по-известен като дом „Майка и дете".

Сред публиката на концерта бяха и пет от по-големите дечица от социалната институция.

Музикално-приказен спектакъл представиха пред разградската публика деветокласниците от ГПЧЕ"Екзарх Йосиф". В първата част бяха вплетени откъси от различни приказки с отпратки към съвременни герои от шоу програми, тя завърши с хепиенд, феята помогна на кочияша да спечели сърцето на принцесата. Вещицата, в ролята Симона Статева, не успя да попречи на любовта им.

След приказката започнаха музикалните изпълнения на английски, защото паралелката е английска. Най-често на сцената излизаше най-малкият Мюзик Айдъл. Симона Статева пя соло, в два дуета и в трио. Накрая и танцува с формация „Феникс".



Макар благотворителният концерт да имаше конкуренция от още две музикални прояви по същото време, залата на НЧ"Развитие 1869" се напълни, това прилича и от събраните приходи от билети. С 400 лв. ще бъдат закупени играчки за 30-те възпитаници на Дома. Символичният чек на директорката на институцията Латинка Младенова връчи директорът на Езиковата гимназия Пейчо Георгиев.

...Тези прекрасни принцове и принцеси ме карат да вярвам в доброто в човека. За да помогнат на хората в нужда от времето си, са отделили извън учебните занятия, и за класни са се подготвяли.

Младите таланти пък благодариха на класната си Анелия Тотева, на учителката си по музика Анета Русева и на публиката си.

....Благодарим ви, че ни подкрепяхме, въпреки нашите малки грешки, това е представление на живо, благодарим и от името и на тези деца, сигурна съм, че те ще са много щастливи.

Оказа се, че това не е първият клас, който дарява сираците от Дома. Латинка Младенова съобщи, че абитуриентите с класен ръководител Цонка Донева 4 години са помагали на децата от институцията.

За последната песен на сцената излязоха и пет от по-големите деца от дома. Те не се смутиха от светлините на прожекторите и  доверчиво хванаха за ръце каките и батковците от Езиковата гимназия.