Дариха специални уреди на Дома за медико-социални грижи за деца
26282

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Дариха специални уреди на Дома за медико-социални грижи за деца
  • Дариха специални уреди на Дома за медико-социални грижи за деца

Стълба за деца с двигателни проблеми и сензорна пътека получи днес като дарение Дневният център към Дома за медико-социални грижи за деца в Шумен. Дарението стана факт след проведената инициатива „Жълти стотинки - деца помагат на деца", организирана от  INNER WHEEL. В продължение на един месец акцията се проведе в шуменските училища, като възможност да даряват монети от 1,2,3 и 5 стотинки имаха не само децата , но и възрастните. Със събраната сума от  4 595 лв. бяха закупени дарените днес уреди.

„Благодаря на нашите най-малки дарители на града, за тяхното усилие и преданост към тази добра инициатива", каза Елисавета Филипова, президент на INNER WHEEL клуб Шумен. Тя уточни, че предстои да бъдат направени плакати с уредите, закупени от даренията. Те ще бъдат раздадени по всички училища, за да могат да видят децата, какво реално е закупено с техните пари", добави още Филипова.

„Важно е, че чрез тази инициатива децата станаха съпричастни към проблемите на техните връстници", добави директорът на Дома за медико-социални грижи за деца д-р Тошко Стоев. Той допълни, че дарените уреди ще помогнат на децата с двигателни и ментални проблеми, които посещават центъра. От създаването му до септември миналата година през Дневния център са преминали общо 107 деца. В момента грижи там получават 38 малчугани на възраст от 0 до 7 години, като 13 от тях го посещават само почасово. Предстои да бъдат създадени още 2 групи за седмичен прием в Дневния център.

„Чрез грижите, които децата получават тук те имат огромен шанс да излязат от групата на инвалидизация и след това да влязат в образователната система", добави още д-р Стоев.