Състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева за пета поредна година спечели организираната от община Търговище надпревара за спортист на годината. Треньор на годината стана личният треньор на Бонева Христо Маринов. В анкетата са били поканени да участват 20 представители на спортната общественост и на медиите. Втори в класацията е борецът Светослав Петров, а трето – състезателят по спортна гимнастика Светослав Ангелов. Наградите на състезателите и на техните треньори връчи кметът на общината д-р Красимир Мирев. Церемонията завърши с обща снимка на всички наградени.
При отборното класиране първи стана Футболен клуб „Светкавица”-деца, с треньор Деян Кирилов. Втори са мъжете от баскетболен клуб „Светкавица”, а трети – футболният тим на юношите на „Светкавица”
Наградите на състезателите и на техните треньори връчи кметът на общината д-р Красимир Мирев. Той пожела и бъдещи, по-големи на търговищките спортисти и пое ангажимента местното общинско ръководство да подпомага спортните клубове, според възможностите си.