Отборът на ОУ“Никола Икономов“-Разград е победител в XVII републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец - Албена 2016 г.” – съобщава пресцентъра на МВР на сайта на министерството. Разградските момчета са победили и в двете дисциплини на надпреварата

В първия от двата състезателни дни с резултат от 950,14 точки са на първо място в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека“. На по-малко от три точки от първенеца остава отборът на ОУ „Н. Й. Вапцаров“,  област Търговище. Призовото трето място в тази дисциплина зае отрядът на бургаското ОУ „Христо Ботев“.
На втория ден победата отново е за Разград в дисциплината “400 м щафетно бягане с препятствия” с  резултат от 101.84 точки. Второто място е за отряда на учениците от СУ „Д-р Петър Берон“ от гр. Свиленград. Трети останаха младите огнеборци от пловдивското ССУ „Васил Левски“.

Със 1051.98 точки в комплексното класиране купата печели отрядът на разградското ОУ „Никола Икономов“, воден от пожарникаря Красимир Иванов. Младите огнеборци от свиленградското училище „Д-р Петър Берон“ постигнаха общ резултат от 1046.55 точки и заслужено взеха сребърните медали. Трето място с общ резултат от 1046.14 точки зае отрядът на ОУ „Панайот Волов“ от Шумен.