Гости от Кубрат дойдоха за втората за това лято Детска полицейска академия. Събитието, организирано от ОДМВР-Разград заедно с БЧК и РД“Пожарна безопасност и защита на населението“ за 16-та поредна година, е финал на инициативата на ЦУТНТ и община Разград „Еколято“.

Шестте деца от клуб „Емпатия“ с ръководител Надие Карагьозова пристигнаха с усмивки, не само по лицата им, а и хартиени емотикони, изразяващи тази емоция. На участниците в Детската академия децата от клуб „Емпатия“ раздадоха усмивки и картички с изгледи от Кубрат и лични пожелания за по-често използване на вълшебните думички: съжалявам, моля, прости, благодаря и други.

Общо 71 деца участваха в днешната Детска академия по безопасност. В началото й те се запознаха с уменията на едно от полицейските кучета в разградската дирекция, отговаряха на въпроси, свързани с правилата за безопасност, за правилни отговори получаваха награди – цветни ранички. След това преминаха през четири пункта. Научиха как работи криминалистичната лаборатория, разгледаха противопожарен автомобил, полицейска кола, научиха се и как да оказват първа помощ.