С много подаръци за всички деца пристигна Дядо Коледа на тържеството на Центъра за рехабилитация и социална интеграция „Емилиян“.

Преди добрият старец да спре шейната си пред бистро „Бели Лом“ малчуганите представиха пред гостите си – родители, близки, представители на други социални институции – с какви упражнения започва техният ден в „Емилиян“. Криси и Селена показаха и част от програмата, с която група от Разград е спечелила няколко награди от Шестия национален конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания „Неоткрити красиви надежди“, организиран в Шумен от сдружение „Сияйна зора“.

Директорът на център „Емилиян“ Милкана Михайлова“ показа призовете: Голямата награда за оригинален подход при създаване на художествена програма за хора с ментални увреждания, грамота за най-атрактивен участник – за Мартин, грамота за арт-терапевта на центъра Пламен Пенчев, както и билети за концерт на Георги Христов за Селена.

И една баба участва в програмата на коледния празник за децата от „Емилиян“. Милкана Михайлова прочете стихотворение, написано от баба Руска, чието внуче е потребител на институцията. Творбата е посветена на център „Емилиян“.



Пристигането на Дядо Коледа бе посрещнато с голяма радост от децата, в големия му чувал имаше както подаръци, осигурени от родителите им, така и от немската фондация „Света Филомена“, чиито представител за Разград Силвия Вълева също бе сред гостите на тържеството.

Вкусна почерпка последна раздаването на подаръците, част от които бе и календар за 2013 г. с портрет на всяко от децата.

Център „Емилиян“ се посещава от 45 деца на възраст от 3 до 18 години, не само от Разград, а и от Желязковец, Исперих и Цар Калоян.