Десетокласник от ГПЧЕ – млад оратор №2 на английски език в България
86004

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Десетокласник от ГПЧЕ – млад оратор №2 на английски език в България
  • Десетокласник от ГПЧЕ – млад оратор №2 на английски език в България

Още с първото си участие в Националното състезание по публична реч, организирано от Съюза на англоговорящите в България, ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград спечели призово място. Десетокласникът Александър Димитров бе класиран на второ място сред 20 участници от цялата страна – разказа неговата учителка по английски език Мирела Марчева.

В това състезание училищата получават покана за участие, за пръв път тази година разградската Езикова гимназия е сред поканените, и явно няма да е за последен, тъй като един от тримата представители на ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ е класиран на второ място от журито, добре се представят и другите двама. Александър Димитров и Виктория Щерева от 10“б“ и Преслав Дамянов от 11“а“ са подготвили речи на английски език на тема: „Почтеността няма нужда от правила“. След състезанието ги представиха и пред съучениците си.

Съучениците им реагираха емоционално на речите на тримата оратори, дори школският директор Пейчо Георгиев, който не знае английски език, бе впечатлен.

Състезанието бе на много високо ниво, победи студентка първа година в НАТФИЗ, тя ще представя България в Лондон на международно състезание за млади оратори, чиито майчин език не е английски – разказа учителката по английски език Мирела Марчева.



Доволен е и класираният на второ място в страната Александър Димитров, за когото пример за ораторско майсторство е Мартин Лутър Кинг. Той разказва, че в подготовката си освен на учителката си по английски разчитал и на помощта на родителите си, които били сред първите слушатели и критици на младия оратор.

Чуйте още от прикачения звуков файл.