Чистачка спечели джип от депутатска томбола
77250

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Чистачка спечели джип от депутатска томбола
  • Чистачка спечели джип от депутатска томбола

Депутат, изгонен от парламентарната група на ДПС заради нарушаване на партийната дисциплина, подари джип на член на секционна комисия в исперихското село Бърдоква. Името на чистачката в местното кметство Ниргюл Мустафа бе изтеглено с томбола в присъствието на нотариус. Независимият народен представител Гюнай Хюсмен обяви, че с подаряването на „Рейндж Роувър“ с пълен резервоар е изпълнил свое предизборно обещание.

По време на кампанията за избор на депутати в 43-тото Народно събрание осмият в листата на ДПС в Разградско Гюнай Хюсмен обещал на активистите от партията в община Исперих, че, ако стане народен представител, с първите 2 заплати ще купи джип и ще го подари на един от тях.

Изборът бе направен с томбола, като преди това бяха прочетени имената на всички участници, 150 човека – селски кметове, председатели на местните съвети на ДПС, членове на секционни комисии, застъпници.

Най-младият кмет в Исперихско – Ариф Васви от Къпиновци изтегли името на щастливката – 44-годишната чистачка в кметството на село Бърдоква Ниргюл Мустафа. Тя няма шофьорска книжка, но съпругът й е шофьор, както и дъщерята – студентка последна година в Русе. По време на кампанията била член на секционна комисия.



Символичен бе и номерът на автомобила 0088. Осмицата донесе късмет на Гюнай Хюсмен, който от осмата позиция успя да се превърне в третия ДПС-депутат от региона с помощта на преференциалния вот. Пак тази цифра обаче имаше общо и с изключването му от парламентарната група на ДПС, то се случи заради отказът му да се оттегли от парламента, тъй като имало договорка в партията да не се агитира за преференциален вот.

Гюнай Хюсмен бе осигурил и утешителни награди за още четирима от най-активните, работили на кампанията на ДПС в Исперихско – три бутилки шампанско и една уиски. Спечелиха ги: кметът на Тодорово Рейхан Шериф, Зекерие Мехмед от Делчево, Алиосман Дахилов от Исперих и Кадир Кадир от Драгомъж.