500 танцьори от 20 формации от цялата страна участват в седмото издание на Националния фестивал на клубовете за народни танци „Капанска китка“. То започна в 10,00 ч. в залата на Общинския културен център, входът е свободен, а танците се вихрят и отвън на площада. Концертът предвижда всеки от съставите да излезе по двата пъти на сцената с по два танца, така че вероятно ще приключи в късния следобед и все още имате време да посетите събитието.

Негови организатори са танцов клуб „Абритус“-Разград при читалище „Бузлуджа 2010“ с ръководители Емилия Русева и Кънчо Върбанов.

Домакините откриха фестивала с китка от свои изпълнения, и те, и следващия клуб  - „Капанци“ към Капански ансамбъл – не участват в конкурсната програма.

Първите изпълнения, които журито оцени, бяха на клуб „Геренци“-квартал „Въбел“, Търговище. Жребий определи те да се представят първи. Участват още състави от: Пирдоп, Варна, Кубрат, Шумен, Стара Загора, Трявна, Девня, Ямбол, Ветово, Девня, Пазарджик.



Оценява ги жури с председател хореографът Любчо Василев и членове: ръководителят на Капански ансамбъл Румян Занев и Благовеста Калчева.