Огромен салам привлече вниманието на пловдивчани, посетили днес по обяд изложението за храни и напитки „Вкусове от Италия“. Апетитният колбас бе сред атракциите на сергията, събрала едни от най-известните изкушения от средиземноморската страна.

Повечето посетители обаче разглеждаха, опитваха и рядко купуваха, видя репортер на Дарик. Високите цени отказваха повечето желаещи да си купят сладки, соленки, зехтин, подправки или вино. Повече купувачи се трупаха на млечните продукти и подправките. По-голямата част от хората обаче само дегустираха и отминаваха.

Посетители коментираха, че цените са като в Италия, но приравнени към лева. 100 грама сладки например струват 5 лева, бурканче сос – 10 лв., тарелка паста – 9-10 лв., бутилка вино – около 30 лв.

Изложението на площада пред Военния клуб продължава до края на седмицата. Европейският тур представя кулинарните особености на всички области на Италия чрез традиционните храни и напитки. Любителите на средиземноморската кухня могат да опитат кашкавал от Рагуза и Сардиния, прошуто, зеленчукови консерви от артишок и каперси, песто, брускети и вина.