Четирима от посетителите на Международната изложба "Природа, лов, риболов" 2010 спечелиха награди от панаира - ловно яке, стол и аксесоари за свободното време, две универсални туристически чанти "Конгер" и шапки. Това са Елена Павлова от Смолян, Христо Денчев от Пловдив, Георги Грозданов от с. Оборище и Тодор Карастоянов от Пловдив. За първи път се случи едно от децата да изтегли името на своя родител, което беше посрещнато с овации от публиката, тъй като нямаше съмнение, че дъщеричката на Христо Денчев още не може да чете.

19 награди и шест първи места за "Котка на годината 2009" бяха присъдени в събота на Международните фелиноложки изложби, които се провеждат за първи път в панаира. В неделя бяха раздадени още 19 награди, като в двудневната проява участваха общо над 100 котки от 15 породи, представени пред международно жури.

Над 300 кучета от над 30 породи се състезаваха два дни в киноложките изложби за титлите С.А.С. (сертификат за кандидат за национален шампион по красота) и С.А.С.I.B. (сертификат за кандидат за международен шампион по красота. Проведоха се много конкурси и бяха раздадени много награди на най-добрите и красиви домашни любимци.

Наред с 16-ото издание на Международната изложба «Природа, лов, риболов», се проведе специализираното изложение „Цветна пролет", а в седмичната програма бяха Италианският фестивал на красотата и прическата, Панаирът на образованието и международните киноложки и фелиноложки изложби.