49 500 лева е заделила община Пловдив за реализирането на Коледно-новогодишната програма.

На 25 декември в програмата участват Биг Бенд Пловдив, Арт Войс Център с вокален  педагог Румяна Иванова, Вокална група „Омайниче“ с ръководител Таня Орманова и

Хор „Евмолпея“ със създател и диригент композиторката Рада Славинска.

На 31 декември от 22.00 часа започва концерт на българската рок група Джон Стийл и легендарния бивш вокалист на RAINBOW – Doogie White. Публиката ще присъства на 70-минутен сет-лист със песни от новия албум на John Steel, както и песни от неговата кариера (RAINBOW) и кавъри на Iron Maiden и Dio.

15 минути преди полунощ Новата година ще бъде посрещната с Фолклорен ансамбъл „Тракия”, ще има и излъчване на живо на новогодишното приветствие на Президента на Р България.



В полунощ започват празнични илюминации и Новогодишно хоро с Фолклорен ансамбъл „Тракия”.

В 00.30 часа е предвидено изпълнение на Лидия Ганева, участник в детската Евровизия 2016.

Десет минути по-късно започва концерт на група „Фондацията“ – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще представят любими песни на три поколения българи. Изпълнения на “Щурците”, “ФСБ”, “Дони и Момчил” и “Б.Т.Р.” ще зарадват феновете на групата в Пловдив.

След 01.30 часа започва шоуто на DJ Скил.

Днес всички културни институции в Пловдив представиха какво готвят в програмите си за декември, както и направиха ретроспекция на отминалата година. Като цяло във всички области има подобрения. Операта и театърът се похвалиха с по-голяма посещаемост и по-голяма продажба на билети.

За 2016 г. през Пловдивския драматичен театър са минали над 100 000 зрители, приходите от билети са над 1 100 000 лв., изиграни са над 300 представления. Екипът на театъра наброява 81 души, каза директорът Кръстю Кръстев.

Посетителите на Стария град тази година са 193 000 – с 10 000 повече от миналата.

За втора поредна година пъстър коледен базар ще оживи творчески квартал "Капана".

От 20 до 26 декември ще се проведе II-то издание на КОЛЕДА В КАПАНА, традиционно разположен в сърцето на творческия квартал в Града под тепетата! Малките пешеходни улички в пловдивския квартал на изкуствата, ще станат дом на пъстроцветни сергии, отрупани с авторски изделия и ароматни храни и напитки. Събитието "Светла Коледа в Капана" се организира от Културна фондация "Соул Сити", с официалната подкрепа на Община Пловдив, като едно от основните коледни мероприятия на града.