С висок дух, патриотични песни и факли, ученици от Езиковата запалиха нощта в
шествие за деня на будителите

Кой как чете цифрите в отчета за 9-месечието на Община
Плевен и защо на сесията беше споменат Пеко Таков

Защо делото за убийството на 19-годишния Мишел Коцев се гледа
при закрити врати и съкратена процедура

Колко прегледа за рак на гърдата осигурява фирма в кампанията си „От
любов към живота" чрез УМБАЛ - Плевен

Какви са предимствата на свободната професия, според Хилда
Казасян и как съвместява музика и кулинария

В какъв турнир и в колко дисциплини ще се състезават тази събота 250
плевенски момчета и момичета

Шест години затвор при първоначален общ режим постанови Окръжният съд на Плевен за 17-годишния ученик Мирослав Д., убил по жесток начин 19-годишния Мишел Коцев. Делото бе гледано вчера от разширен съдебен състав по съкратената процедура при закрити врати. Първоначално окръжните магистрати постановиха 9 години лишаване от свобода за Мирослав, които впоследствие бяха намалени с 1/3

Апелативният съд във Велико Търново потвърди мерките за неотклонение „задържане под стража" на шефа на ДАИ - Плевен Николай Николов, заместника му Георги Мъцин и Илко Илиев - собственик на транспортна фирма.

900 жени от област Плевен в неравностойно социално положение ще преминат през безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата. Това ще стане възможно, след като бъде подписан договор между УМБАЛ "Д-р Георги Странски" и АVON.

Отложиха закриването на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина. Законът за лечебните заведения изисква с предложението да бъде предварително запознат и здравният министър, стана ясно на сесията



Нов общински съветник положи клетва в местния парламент на Плевен. Това е Христо Каленов, който заема мястото на Найден Зеленогорски в групата на „БНД - Обединена десница".

Обявиха наградените от конкурса за рецитатори на читалище „Съгласие"

Телефонен измамник, подготвял удар за сумата от 9 000 лева, е задържан при акция на полиция и прокуратура в Плевен. Подробности по случая от град Левски съобщава обвинението.

Разследват 45-годишен плевенчанин за банкови сметки за над 150 000 лева

Щабът на многонационалните мирни сили на Югоизточна Европа да бъде предислоциран на територията на бившата Школа за запасни офицери в Плевен, предлага областният съвет за развитие по идея на областния управител арх. Бойко Балтаков, съобщава в новия си брой регионалният вестник „Зетра".

Над 1000 са подадените молби за помощ за първокласници в Ловешко.

Днес от 10:00 ч. в Апелативния съд - Велико Търново ще се решава за мерките за неотклонение на двамата задържани шефове на ДАИ-Плевен и плевенски бизнесмен.

22 са загинали при катастрофи в Ловешко през 2014 г.

Увеличават се катастрофите по плевенските пътища.

„Диалогът с хората трябва да е реален, а не формален", казва в интервю за „Зетра" председателят на ОбС - Тетевен Мадлена Бояджиева.

Плевенските съветници избират заседатели за Окръжен съд.

Изготвят регистър на дърветата в Ловешко.

Троянската болница е с ново медицинско оборудване.

Левски отново почита Парцалев с Празници на изкуствата.

Вестникът на плевенското СОУ „Иван Вазов" „В@з Буки Веди" получи първа награда в раздела за училищни вестници на национален ученически конкурс.

Луковитската превозваческа фирма намалява цената на билетите.

 

„Прокуратурата разследва смърт на бебе във Втора клинична база" е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север".

"Над 10 фирми били рекетирани от шефа на ДАИ Николай Николов и аверите му" и „Родители искат повече "легналиполицаи" пред ОУ "Йордан Йовков" са други интересни заглавия от конфликтната страница на вестника.

Кои са имотите в Кнежа, през които ще минава "Южен поток" и в какво местни рибари обвиниха служители на ИАРА, четете на социалната страница на "BG Север»".

На арт страницата можете да разберете и за скандала, който разтресе Комисията по култура заради диригента на Общинския хор.

„Българските културни дейци са по-ниско оценени дори от колегите си в Албания", заявява в интервю за вестника председателят на Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) Момчил Георгиев.

От страниците на вестника ще разберете и защо да си учител в Буковлък е като да си будител преди "Историята" на Паисий.

Както винаги ви предлагаме и разнообразна информация на спортна тема.

А от шарената страница на вестника ще разберете как Камелия Тодорова запалила Дидо от D2 по тибетските упражнения и къде и как са празнували Хелоуин плевенските студенти.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.