Кандидатът за президент, подкрепен от БСП ген. Румен Радев бе посрещнат в Дупница с парапланер, който развяваше българското знаме и неговият номер в бюлетината- №13, и питка с мед . Той се срещна със симпатизантите си в общината в Дома на техниката.

Депутатът от БСП- Лява България д- р Иван Ибришимов му подари икона на "Свети Иван Рилски", наричайки го бъдещият президент на България.
"Да ви пожелая светеца да Ви дава сила и кураж, за да водите България по верния път напред", пожела д- р Ибришимов.


Лидерът на БСП- Кюстендил Иван Каракашки и стотици симпатизанти посрещнаха кандидата за президент ген. Радев на Арката на пл. "Велбъжд".



"Ще си изберем достоен президент, офицер с чест- ген. Радев. Сега е момента да кажем- ние сме зад ген. Радев за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент, това е нашата дума от Кюстендил. Имаме 20 дни да покажем, че стоим зад президентската двойка, която ще защитава националния интерес и обикновения човек, средния и малкия бизнес и нашия народ", заяви Каракашки.

Членът на Изпълнителното бюро на БСП и лидер на БСП- София, Калоян Паргов поздрави множеството от името на председателя на Националния съвет Корнелия Нинова. "Тя знае, че Кюстендил е град на победители и БСП тук има едни от най- високите си резултати. Така че, Цецка няма да е президент. Тук е нашият президент, българският президент, достойният мъж, генерал, доказал себе си, през цялата кариера дотук. Той ще е президентът на народа, който няма да пляска Русия, който няма да слуша външни разузнавания и да служи на чужди интереси. Той ще е главнокомандващият който ще се бори за мир, а не за война. Той идва с мисията за доброто на България. Той е ген. Румен Радев", заяви Паргов.

Председател на Инициативния комитет в Кюстендил, в подкрепа на ген. Радев е неговия бивш преподавател във Военната академия, полк. Йордан Костадинов.

"Хора като Румен Радев не са само национално богатство, те са явление. Нашенци обичат да казнат- абе чак толкова недей ни го хвали ти. Ще дойде ден, когато ще разберат, че ние имаме право да го наречем- Достоен. Появява се в политическия ни живот един достоен мъж и ние трябва това нещо да го използваме. Аз ще гласувам за него, без капка съмнение, защото знам, че гласувам за един достоен човек, който следва Суворовата заръка- за да командваш трябва да превъзхождаш, а той превъзхожда", каза пред множеството полк. Костадинов.

"Чест и удоволствие е да бъда в този прекрасен, плодороден, трудолюбив, горд български край. Освен, че ни свързва любовта към България, свързва ни и още нещо- моята бюлетина е №13 и тук съм на територията на железния 13- ти Рилски пехотен полк. Чест и слава на героите! И ние сме длъжни, заради тези хора дали живота си за най- милото- България, в тези трудни за държавата ни времена, да последваме техния пример, да мислим отговорно, за България. Време е за промяна.
Нямам амбицията да бъда бащата на нацията, но ще бъда гласа и волята на всички българи и не приемам изборите за състезание, не влизам да се състезавам за медали, но влизам в битка за доверието на българския народ и за бъдещето на България", заяви ген. Румен Радев в Кюстендил, а множеството му отговори с възгласи- ПОБЕДА!
"Нека не се заблуждаваме, че тази битка ще бъде лека. Знаем каква доказана, смазана машина стои насреща. Избори спечелени на всяка цена и с всякакви методи, включително и с насаждане на страх. Не се страхувайте! Ако всички ние се обединим и застанем зад каузата България, ние сме сила и няма какво да ни спре. В тази битка , давам ви думата си на мъж и на офицер, че ще стоя отпред и няма да Ви предам, защото съм един от вас. Промяната започва от нас, с вашия глас. Промяна за доброто на България. Нека изградим такава България, че нашите деца да останат тук, не защото ние така сме им казали а защото те така са решили. С такава кауза ние сме обречени на успех и на победа. ПОБЕДА!", заключи ген. Румен Радев.

Продаването и купуването на гласове е престъпление!