Коридор №8 е бъдещето на Кюстендил, каза при представянето на листата с кандидати за народни представители в Кюстендилски избирателен район лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Той даде за пример Дупница и развитието, покрай магистрала "Струма". Другият основен приоритет за региона е довършването на язовир Кюстендил, заяви Борисов.

Стотици кюстендилци и жители от областта бяха на пл. "Велбъжд", за да подкрепят ГЕРБ и водената от Кирил Калфин листа от кандидати за депутати. Отделни граждани се опитваха да заглушат говорещите от сцената, което провокира Бойко Борисов да каже:

"Гледах Мая Манолова, която предупреждаваше, че ще има няколко души, които ще свиркат  и това отговаря точно на социологията. Социологията на Станишев показва 6 човека срещу хиляда. / Лидерът на ГЕРБ бе прекъснат с викове- Победа /. Да сте живи и здрави, когато идваха мутрите да ви берат черешите, ние дойдохме и 3, 5 години сега хората ни благодарят. Евростат каза, че в България сме втори по външен дълг и 4- ти по дефицит, съизмерими сме само с Германия и Швеция. Евростат обори още една лъжа на Станишев и Орешарски. Ние сме оставили максимално, финансово дисциплинирана и стабилна държава. Това направихме ние, а при Тройната коалиция ни привързваха с Батко и Братко. Бяха спрени абсолютно всички фондове на ЕС. И ако не бяха те, сега Коридор №8 щеше да се строи, както Тракия, Струма, Марица. Защо тук не се строи?, питайте Мая Манолова. 20 години нищо не се е строило. Коридор №8 е жизненоважен за вас, както и язовир Кюстендил".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов допълни, че тактиката на Станишев е да провокира, защото няма тези.



"Искам да похваля специално и кмета на Кюстендил, с който работим много добре, правят се много проекти, надявам се всичко това да се случи за Кюстендил, защото хората го заслужават. Ако проверите, това което се случва в Дупница, там много по- бързо дърпат, именно заради АМ "Струма".

За майките сме дали, най- дългото майчинство в Европа е в България и най- много детски градини сме направили ние", каза още от сцената на площад "Велбъжд" Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини управляващите през последните 20 години, че са съсипали всички заводи. "Тази сграда зад вас, завили сте я в чували, кой я продаде? БСП я продаде и я унищожихте, на центъра на града", коментира Борисов.

Водачът на листата на ПП ГЕРБ в региона Кирил Калфин представи екипа си, хората, които са след него.

"Богата страна не прави инфраструктура, инфраструктурата прави богата държавата. Ние вървим напред, вървим да правим богата държава, а не да си свиркаме господа. Единствената партия ,която може да спре тройната коалиция да се върне на власт, това е ГЕРБ. Ще продължим да работим, независимо от това, кой как свирка. Ние ще създадем работни места. Не искаме да се делим, Кюстендил и региона ще се развиват когато си подадем ръце Това е европейското развитие. Да допуснахме и грешки, в социалната и кадровата политика. Ние си осъзнахме грешките и сега ще ги отстраним", заяви пред хората Калфин.

 

"За първи път има една политическа сила, която след като приключи мандата й, отчита какво е свършила. ГЕРБ върна доверието на Брюксел. Усвоени бяха 38% или над 20 млрд. лв. които влязоха в българските общини. Имаше само 1% усвоени средства от ОП, за 2, 6 години, при Тройната коалиция. Те обичаха да има Батко и Братко, да си свиркат, да си правят седенки, но не  ида развиват регионите и да работят за хората. Днес официално представяме листата на ГЕРБ с достойни, доказани професионалисти в своята област, убеден съм че ще защитават интересите на всички населени места в областта. ПП ГЕРБ взе управлението в общини,  в които има реализирани много проекти. На 12 май ще участват в тази кампания 45 партии и коалиции. №15- просперитет, доверие, което Брюксел иска от стабилно правителство на ПП ГЕРБ, защото сме много, защото сме силни, знаещи  и можещи, и това е отбора,който трябва да подкрепим на 12 май.  Ние трябва да работим много", заяви зам.- председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той припомни и за действията му като вътрешен министър, с които бе гарантирана сигурността на производителите в Кюстендилска област, в черешовите масиви.

"През последните 10- 12 месеца, направихме една изключително добра координация на местна и изпълнителна власт, за да можем да вървим напред за приоритетите на Кюстендил. Нашите цели са регионите да се развиват. Язовир Кюстендил и Коридор №8 са основни приоритети, за да може да има инфраструктура и предпоставки за бизнес, и усвояването на оперативните програми. Виждате какво се случва, където има кметове на ГЕРБ и активни кметове, които правят политики за своята община, както тук кмета на Кюстендил, г- н Паунов. Мога да дам и пример с промените в Дупница, виждате какво е състоянието на един град, когато се възползва от тази европейска солидарност, в партньорство с държавата. Водния цикъл на Кочериново, на стойност 42 млн. лв., а общината и с бюджет 22 млн. лв. Рила също, кмета се реализира изключително успешно", коментира Цветанов в Кюстендил. Той похвали за действията им, като областен управител Владислав Стойков и досегашните депутати Кирил Калфин и Емил Гущеров.

"Важното е хората да гласуват разумно, защото има 45 партии и коалиции, за да не отиде гласа напразно, на вятъра. Да не преразпределяме гласовете, №15 в бюлетината, Имаме волята да продължим", призова Цветан Цветанов.