Със сурвачки събират пари за операция на млада жена от Димитровград
76535

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Със сурвачки събират пари за операция на млада жена от Димитровград
  • Със сурвачки събират пари за операция на млада жена от Димитровград

Средства за операция в чужбина на млада жена от Димитровград е благотворителната кауза на тазгодишния конкурс за сурвачки, който общината обяви. Постъпленията от продажбата им ще бъдат за 33-годишната самотна майка Биляна Колева, която се нуждае от спешна операция за поставяне на импланти в основата на гръбначния стълб. Подобна интервенция в световен мащаб се прави от 2004 г. През август месец през тази Биляна се е свързала с немска клиника в малкото градче Боген до Мюнхен и проф.  Бертагноли, които след като се запознават с изпратената от нея медицинска документация препоръчват операция възможно най-скоро. За Биляна цената й е непосилна- 36 000 евро. В разкритата дарителска сметка постъпленията до момента са 29 600 лв. За тях помага и сформираната в социалната мрежа общност "Да помогнем на Биляна".

Тъжната история на Биляна започва преди 12 г., когато е бременна със сина си Боян. Тогава за първи път усетила болки в кръста, но ги отдала на бремеността и стискала зъби. До момента претърпява 4 операции от прогресираща дискова херния- първата през 2004 г., втората през 2006 г. Третата от тях обаче- през юни 2010 г., се оказва фатална, разказва младата жена:

"Когато се събудих от упойката с ужас разбрах, че операцията е била извършена на погрешното място, а не там, където имах оплаквания. Попитах лекаря какво се е случило, а той ми каза, че всичко е наред и си е свършил работата". При четвъртата операция, която беше през октомври 2010 г. се оказа, че в следствие на тази погрешна операция, са се образували сраствания, а два от дисковете на гръбначния стълб трябва да бъдат заменени с импланти, обяснява Биляна.

И до момента тя изпитва постоянни силни болки и приема скъпи обезболяващи лекарства. Страхува се, че състоянието й може да се влоши и да се парализира- това би бил изходът за нея, ако не бъде предприета интервенция за смяна на гръбначните дискове.



 

Единствените доходи за 33-годишната днес Биляна и 12-годишното й момче са енергийните помощи, които тя получава и детските надбавки. Оцеляват с помощта на нейната майка. Младата жена не може да започне работа, защото болките често я приковават на легло. Два пъти се явявала на ТЕЛК, но от комисията получава отказ с мотива, че дисковата херния вече не е в списъка на заболяванията за освидетелстване.

Добри хора вече са помогнали Биляна да събере половината от сумата, като са организирани и редица благотворителни инициативи. Тя не е изгубила надежда, че ще оздравее, за да може пълноценно да отглежда своето дете. Това, което искам, е да бъда здрава! За да съм пълноценен човек и майка на детето си, разказва Биляна. Чуйте я в приложения файл.

 

Номерът на дарителската й сметка е:

 

IBAN: BG46UBBS80021083343930

BIC: UBBSBGSF

Обединена Българска банка

Биляна Георгиева Колева