Картини на 13 съвременни художници, чийто живот и творчески път е свързан с Димитровград включва тазгодишният календар на общината, който се издава по повод рождения ден на града. Осмото му издание бе представено официално в лятната читалня на библиотеката "Пеньо Пенев" днес. Подбрани са пейзажи от Димитровград на авторите: проф.Ивайло Мирчев, Атанас Атанасов, Милко Божков, Чавдар Петров, Петко Чурчулиев, Владимир Пенев, Стефан Чурчулиев, Христо Панев, Надежда Стойнева, Георги Стойнев, Ради Радев, Любен Янев, Аглика Гайтаникова.

Повечето от картините са от пленерите, които са били организирани тук през годините. Всички са притежание на димитровградската галерия и са част от фонда й, който съдържа  2 252 творби.

 

Календара представи уредникът на димитровградската художествена галерия Антоанета Станчева. Сред присъстващите бяха кметът Иво Димов и гостите от три побратимени на Димитровград градове - Узункюпрю (Турция), Александропули (Гърция) и Кутина (Хърватска). По-късно днес се очаква да пристигане и делегация от сръбския Димитровград.