На 2 декември в Окръжен съд - Габрово се гледа делото, образувано по предложение на Окръжна прокуратура за разглеждане на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура – Амстердам. То е по отношение на българския гражданин М. К. от Ловеч, уличен в извършване на престъпления на територията на кралство Нидерландия.

На 14 ноември ловчанлията бе разкрит при полицейска проверка на управлявания от него автомобил на бул. „Априлов” в Габрово. Водачът на автомобила представил лична карта на името на мъж от Пловдив.

При извършената проверка в масивите на МВР е установено, че номерът на личната карта съответства на номера на документ за самоличност на жена от Пловдив. Водачът е задържан и отведен в полицейското управление за изясняване на самоличността му. В хода на работата по случая е установено, че мъжът е на 29 години и е от Ловеч.

За него има издадена европейска заповед за арест и е обявен за международно издирване чрез Шенгенската информационна система за извършено престъпление на територията на Нидерландия.