Регионалното депо за отпадъци при село Стожер започва работа от първи март, съобщават от община Добрич. От тази дата там ще започне приемането на отпадъци от територията на общините, включени в обхвата на регион Добрич. От същата дата депото при село Богдан се затваря и там отпадъци няма да бъдат приемани.

Новото депо включва съоръжения, инсталации, площадки за третиране, рециклиране и обезвреждане на неопасни отпадъци. То ще обслужва всички общини в Добричка област и шуменската Никола Козлево. Дейностите по неговата експлоатация ще бъдат изпълнявани от консорциум "РСУО – Добрич".

Строителството на регионалното депо при село Стожер е основния инфраструктурен обект от проекта "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич", финансиран по оперативна програма "Околна среда". Общата стойност на проекта е 38 877 375 лева. Сумата на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 36 933 506 лева. Собственото участие на деветте общини партньори по проекта, които ще ползват регионалнтоо депо е 1 943 868 лева.