В Каварна откриха официално обновената „Пирамида" в центъра на града, която напомня тази на „Лувъра" в Париж. Тя ще отвори врати за посетители на 15 май, с участието на Румънеца и Енчев. В нея има бар, дискотека, ще се реализират културни прояви. Мястото е придобито от общината миналата година, след като на собственика е предложена замяна с друг имот. От 13 години то не функционира. Сега се отдава под наем.

Лентата на обекта прерязаха кметът на Каварна Цонко Цонев и вокалистът на рок група „Конкурент" Емил Анчев. Съставът ще бъде и първият, който ще свири в „Пирамидата" - тази вечер в 20.00 ч., когато музикантите ще представят песни от новия си албум.

Мъгливо и ветровито време посрещна гостите на 1 май в Каварна, но не попречи на доброто настроение. Гости на откриването бяха Димитър Стефанов - кмет на община Тутракан, Здравко Георгиев и Кристияна Вълчева.

Граждани и гости на града успяха да разгледат вътрешността на „Пирамидата" след откриването й. Заведението е на три етажа, два от които под земята.



Под стъкления покрив има приятно осветление, а на най-ниското ниво ще бъде дискотеката - в обширна зала. Там ще могат да репетират и местните състави.

 

Има и лятна тераса.

След представянето, всички гости на събитието се повозиха с първия курс на новото атракционно влакче, което ще пътува през цялото лято до морето и обратно, по 3-километровия маршрут.

Влакчето носи музикално име - "Red Rock ‘N Roll Train". Към момента то разполага с един вагон от 24 седящи места, но през активния летен сезон вагоните ще бъдат два и ще се движи на интервал от час, от 8.00 до 21.00 часа. Цената на билета ще бъде стандартната за градския транспорт.

Кметът, който също се повози, отбеляза, че се надява инвеститорите да приключат строежите си скоро, за да не загрозяват гледката.

Чиракмана, потънал в мъгла.