Добрич е част от националното турне в България на Украинския национален академичен театър за опера и балет „А. Б. Соловяненко“, съобщиха от общината. На 25 април от 19.00 часа на сцената на Драматичен театър „Йордан Йовков” добричлии ще се насладят на една истинска галавечер на класическия балет. Двучасовата програма на украинските артисти включва включва „Шопениана“ на Ф. Шопен, „Ромео и Жулиета“ на  П. И. Чайковски, „Горска песен“, „Половецки танци“, Адажио от балета „Парижката Света Богородица“, Адажио от балета „Спартак“,  Гопак от балета „Тарас Булба“. Освен Добрич, българското турне на украинската трупа включва и градовете Пловдив, Русе, Велико Търново, Стара Загора, София.

Главен художествен ръководител на Украинския национален академичен театър за опера и балет е н.а. Вадим Писарев. През 1995 г. с решение на международната организация ЮНЕСКО Писарев, който е победител на много международни конкурси, е обявен за най-добрият танцьор на годината.

Организатори на балетния спектакъл в Добрич са Музикалнo-продуцентската компания "Жокер медиа" и община Добрич. Събитието е под патнонажа на кмета Детелина Николова и се осъществява с финансовото съдействие на политическа партия ГЕРБ.

Билети за спектакъла се продават на касата на Драматичен театър „Йордан Йовков“ и в мрежите на Еventim.bg.