Десетки жители на Община Средец се включиха в кампанията за събиране на пластмасови капачки в града. Инициативата „Голямото сърце“ е на „България за младите” към ГЕРБ, а личен пример на площад „България“, където е и пункта за събиране на пластаса, дадоха дадоха народния представител от ГЕРБ-Бургас Галя Желязкова, кмета инж. Иван Жабов, членовете на клуб „България за младите” и цялото ръководство на община Средец.

Welcome to Dyulevo: Няма обезлюдяване на селата в Средецко

Директорът на МБАЛ-Средец- д-р Цанев, който разясни и целта на кампанията - тя ще бъде закупуване на специализирана линейка с оборудване за спешна помощ с ЕКГ апарат за нуждите на местната болница.

В Голямото сърце ще се събират всякакви пластмасови капачки - от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати.

„Инициативата има своето символично начало днес, но няма краен срок. Надяваме се с общи усилия да осъществим една важна за града идея, всеки може да се включи без значение количеството събрана пластмаса”, коментира Марин Димов, директор на Трансграничен културен център за деца.

 

В събирането на капачки ще се включат всички институции на територията на града и съставните села. А най-нетърпеливите да пуснат своите пластмасови капачки бяха децата от ОДЗ „Снежанка, придружавани от директoра Светла Чолакова. Така, само за час, „Голямото сърце на Средец” бе напълнено.