Сайтът Vremeto.bg е победител в конкурса „Българските награди за Уеб 2010" в категорията „Справочна информация". Наградите бяха раздадени тази вечер в хотел „България" в столицата.

Vremeto.bg е справочен сайт, който дава прогноза за времето в над 50 хиляди населени места от цял свят и всички населени места в България. Информацията, която ползва, е на AccuWeather, най-големият доставчик на метеорологични прогнози, който предоставя информация и на CNN.

Vremeto.bg за първи път в България показва прогноза час по час за 48 часа напред. В сайта всеки потребител може да провери за всяко свое пътуване до 10 дни напред какво ще бъде времето в селищата, които ще посети. Достатъчно е само да се въведе населеното място и датите, за които се интересува и да провери прогнозата за тогава с възможност за версия за разпечатване и мейл форма за изпращане на други потребители, участници в пътуването.

Освен Vremeto.bg, три блога от безплатната блогова платформа на DarikWeb - Log.bg, бяха отличени с наградите на Българската уеб асоциация. Награди за блогове взеха Любопитни новини в категорията „Новини", който събира любопитни новини от мрежата; блогът за красота и здраве Zdrave.log.bg в категорията „Спорт и здраве", както и Философски опити, който представя биографии на философи, анализи, препоръчителни книги и философски изследвания - най-добър в категорията „Наука, образование и технологии". И трите блога са сред 10-те най-четени в Log.bg.