За Международния ден на Земята световната търсачка Google подготви колекция от пет анимирани лога. Всички те припомнят на потребителите, че се навършват 44 години, откакто светът чества Деня на Земята.

В тях се виждат червено колибри, торен бръмбър, ушата медуза, риба таралеж, два японски макака и хамелеон. Показаните на редуващите се илюстрации в днешния doodle животни имат интересни особености.

Японският макак е известен с това, че може да се потопи в горещата вода на гейзери и да издържа в нея, без да трепне, докато сняг вали върху главата му над повърхността. Колибрито с червена окраска е птичка с дължина до 8 см, една от най-малките от своя вид.

Полупрозрачните ушати медузи пък порастват с диаметър до 40 см и могат да се открият в повечето световни океани, включително край двата бряга на Атлантика. Рибата таралеж е едно от най-отровните създания на Земята. Въпреки това е смятана за водещ деликатес в Япония. 



Последният показан вид е т.нар. „забулен” хамелеон - един от най-големите видове хамелеони в света. Обикновено е зелен, но мени окраската си според емоционалното си състояние. Ето защо зеленото му варира от лимоново до маслиново-винено сиво.

Първото отбелязване на Международния ден на Земята е било през 1970 г. и се приема за начало на екологичното движение. Целта е да се алармират обществата за значението на промените в природата, провокирани от човека, и да предизвика действия, с които хората да се постараят да подсигурят на децата си бъдеще в една по-добра околна среда.