Около нас има много символи и дори не осъзнаваме по-дълбоките значения, скрити в тях.  Мистъри уеб сериала "Килерът" във vbox7 разкрива някои от тях. Ето още от странните символи, с които се сблъскваме всеки ден и които могат да ни навредят:

Стари дрехи

Всеки има любими дрехи и с години наред не спира да ги носи. Но това е голяма грешка. Старите дрехи са носител на негативна енергия от минали събития. Особено ако сте имали неприятни преживявания, носейки ги, то незабавно трябва да ги изхвърлите.

Счупени предмети

Разказвали сме ви за символиката на огледалото. Огледалото е мистичен предмет и според мнозина е зареден с енергия. Счупеното огледало носи нещастие. Не трябва да се оглеждате в парченцата от счупено огледало, защото това ще ви донесе допълнително лош късмет.

Подобно на  огледалото и други счупени вещи могат да ви заредят с негативна енергия. Например счупеният часовник вещае да ви се случат лоши събития в бъдеще. И не само, поверие разказва, че часовник, който не работи, ви кара да стоите на едно място и да не можете да вървите напред, тъй като ви показва така нареченото мъртво време.


13 реални вещи, за които се смята, че са прокълнати (СНИМКИ)

Също така е важно никога да не използвате счупени и пукнати съдове. Ако има възможност да ги поправите, направете го, ако не можете – направо ги изхвърлете. 

Никога не оставяйте в дома си и стар календар. Както и не ползвайте календар с липсващ лист от него. Счита се още, че ако използвате календара по друго предназначение, това ще ви донесе лош късмет.

Избягвайте да съхранявате и вещи с негативно минало. Предмети, които сте купили при неблагоприятни условия или пък такива, които ви напомнят на нещо тъжно.
Основен символ в трети сезон на "Килеръ" е счупеното огледало. Гледайте уеб сериала, за да разберете повече за символиката му.  

16 суеверия, в които вярваме (ВИДЕО)

Интересен факт е, че и в българските левове можете да намерите негативни символи, вещаещи лош късмет и нещастие. Загледайте се в банкнотата от 20 лв. Ще видите копия, които са забити в Народното събрание и в лъва. В петолевката пък можете да откриете бременна жена, символизираща живота, а зад нея да различите пипала на октопод, които се опитват да я сграбчат.

Огледайте се внимателно за всички символи, за които ви разказахме. Със сигурност не сте обръщали внимание на всички от тях.

И още:

Знаем ли какво подаряваме – кое цвете какъв символ носи (СНИМКИ)


Тайната на числото 12

Защо се смята за лоша поличба минаването под стълба?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук