Нина Добрев обяви в Instagram, че напуска сериала "Дневниците на вампира" (The Vampire Diaries) и няма да се снима в седмия му сезон, съобщи Холивуд рипортър.

СНИМКИ: Нина Добрев на червения килим

Тази година от участие в сериала се отказаха Стивън Р. Макуин (Джеръми) и Маргарет Макинтайър (Шериф Форбс). Майкъл Тревино (Тайлър Локууд) има договор за пилотната серия Kingmakers и участието му в сериала е под въпрос. Напускането на изпълнителката на главната роля Нина Добрев обаче е най-голямата загуба за екипа и феновете.

Звездите от "Дневниците на вампира" празнуват епизод 100

"Да кажем довиждане на Нина е както тъжно, така и хубаво", заяви изпълнителният продуцент на сериала Джули Плек. „След повече от шест години заедно, целият състав и екип на "Дневниците на вампира" постигна разбирателство, което никой от нас не очакваше. Нина е развълнувана да разпери криле, да си почине, да пътува по света и да го завладее. Ние я подкрепяме. Нина и 400-те образа, в които се превъплъти, ще ни липсват, но ние очакваме с нетърпение вълнуващото предизвикателство да разказваме за братята Салватор и така обичания ни и талантлив състав".

Нина Добрев обяви решението си Instagram, текстът беше придружен от снимка на актрисата с изпълнителния продуцент на сериала Джули Пек:



Нина Добрев стана любимка на публиката с ролята си в "Дневниците на вампира". Тя спечели няколко награди Изборът на тийнейджърите и Изборът на публиката за любима актриса и за екранно привличане със Иън Сомърхолдър. Сериалът я направи звезда. Тя вече има почти 5,5 милиона последователи в Twitter и започна филмова кариера.

Нина Добрев сред звездите на наградите Teen Choice 2013

Нина Добрев сред победителите на Наградите на публиката 2012

Източник: БТА