Кендъл Дженър, Кара Делевин и Миранда Кър оглавиха класацията на най-популярните модели в Instagram. Тя е съставена от редакцията на лондонския в. "Дейли мейл" на базата на броя на последователите на манекенките, които имат акаунт в социалната мрежа.

Вижте класацията в снимки тук

19-годишната Дженър, доведена сестра на Ким Кардашиян и участничка в телевизионното шоу Кeeping Up with Kardashians, е на първо място в рейтинга с 36,7 милиона последователи.

Най-харесваната снимка в Instagram

Резултатът на Кендъл Дженър превъзхожда значително този на втората в класацията - на 23-годишната Кара Делевин (19,4 милиона последователи). На трето място в класацията е 32-годишната Миранда Кър със 7 милиона.

Най-популярните модели на 2014 година (СНИМКИ)

35-годишната Жизел Бюндхен, която през последните няколко години оглавяваше списъка на най-високоплатените манекенки в света и от тази година приключи с кариерата си на манекенка, е на четвърто място в класацията. Нейният акаунт в Instagram се следи от 6,2 милиона последователи.



Жизел Бюндхен се сбогува с модния подиум (ВИДЕО)

26-годишната Кандис Суанпул, ангел на Victoria's Secret, заема пета позиция в класацията на най-популярните манекенки в Instagram (6 милиона последователи).

СНИМКИ: Красавицата Кандис Суанпул

Местата от 6 до 10 са заети съответно от Джиджи Хадид (6 милиона фолоувъри), Адриана Лима (5,4 милиона), Алесандра Амброзио (4,5 милиона), Роузи Хънтингтън-Уайтли (3,8 милиона) и Ирина Шейк (3,6 милиона).

СНИМКИ: Ирина Шейк приковава погледите

Източник: БТА