Новата задача на съквартирантите в къщата на VIP Brother е да събират пари за изграждане на спортни площадки в домовете за изоставени деца. Всички мисии и игри в къщата през следващата една седмица ще бъдат тематично обвързани с нея.

 

Само няколко часа след обявяването на новата мисия от екипа на VIP Brother 3 съобщават, че различни спортни клубове и хора, занимаващи се със спорт, ги потърсиха с желание всеки да дари или помогне с каквото може. Някои предлагат да предоставят част от спортните си бази безвъзмездно, други обещават да помогнат с контакти, като уредят проби в големи спортни клубове за талантливите деца спортисти без родителска грижа, а трети, като Българската Федерация по свободни боеве ММА, директно даряват 5000 лева в името на благородната кауза.

 

Междувременно Тодор Славков призова сестра си Жени Живкова да дари част от депутатската си заплата с думите: „И първият депутат, който ще помоля за това, е сестра ми. Нека даде пример, да бъде публично, да видят всички как си дарява ¼ от заплатата, да видим какво ще направят другите депутати за благотворителност!”

 

208 341 лева събраха съквартирантите до снощи!

 

 

От „Нова телевизия” съобщиха, че 2 300 000 зрители са гледали снощи кой първи е напуснал къщата на VIP Brother. 15,1 е средният рейтинг, а 39,6 процента е средният пазарен дял на живото излъчване, по време на което Дачо напусна къщата.