Маите спират времето на тяхното предсказание за края на света
41221

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Маите спират времето на тяхното предсказание за края на света
  • Маите спират времето на тяхното предсказание за края на света

Маите тържествено завързаха стрелките на часовника в Габрово, за да спрат времето на тяхното предсказание за края на света, който според тях е на 21.12.2012 година.

Маите връчиха специално писмо-молба на кмета на Габрово Николай Сираков. С него те поискаха разрешение да се спре времето на тяхното предсказание за края на света. „Понеже Рачо Ковача е известен със силата си, само той може да върже времето и да спре лошото предсказание. В замяна на това ние ви обещаваме весел празник на 21 май, в който ще участват и племена на маите", се казва в писмото им.

"Нека Рачо Ковача върже стрелките и така да поставим началото, с което ще отпразнуваме края на лошата поличба. Нека да има време за добри дела, за повече мир и любов на света", каза кметът на Габрово Николай Сираков.

Режисьорът на карнавала Слави Бонев смята, че всяка година трябва маите да идват на карнавала в Габрово, защото те умеят да се веселят като за последно: „Те както предвещават лоши дни, така и ни карат да празнуваме като за последно. Българинът обича да празнува и ние трябва да го покажем".



Рачо Ковача запази облеклото си от миналата година. Новото за тази карнавална година са поставените символи на маите около паметника му.

Други новини от Габрово