Голяма изненада очаква участниците и зрителите в следващия епизод на предаването
Първата елиминационна битка във втория сезон на най-екстремното риалити предаване в българския ефир - „Игри на волята: България“ е факт. В сблъсъка за оцеляване един срещу друг се изправиха Елена от племето на Жътварите и Лазаринов от Ловците.

Преди да премерят сили в същинското изпитание, двамата състезатели трябваше да определят по един от съотборниците си за съюзник. Той можеше да им донесе ключово предимство в допълнителна игра, включваща стрелба с лък по мишена.

Елена срещу Лазаринов в битка за оцеляване в „Игри на волята: България” по NOVA

Избраниците на номинираните бяха Милен от Жътварите и Вайс от Ловците. Победител стана Вайс, чиито 6 изстрела бяха по-точни и дадоха на Елена ключово предимство в елиминационната игра. Той спечели за себе си и 30 златни гроша.

Напрегнатият елиминационен двубой включваше сглобяване на огромен триизмерен пъзел. Преди всяка част от него участниците преминаваха през различни препятствия. 

Спечеленото от Вайс предимство донесе минута повече за Елена и тя стартира изпитанието по трасето преди Лазаринов. Въпреки това тя не можа да се пребори с тежките кубове достатъчно бързо и се превърна в първия участник напуснал предаването.

Ловците с първа загуба в „Игри на волята: България”

„В играта не ми достигна физическа сила. Смятам, че имах достатъчно хъс. Не успях да покажа всичко от себе си. Моето участие приключи още на първата битка и нямах тази възможност, но такава е играта“, сподели Елена пред водещите Ралица Паскалева и Димо Алексиев минути след края на елиминационното изпитание.

Междувременно животът на Рибарите в местността до Дивата река става все по-тежък, а липсата на храна предизвика тотален срив в духа на някои от състезателите. Племето се намира на ръба на силите си и се чувства напълно безсилно срещу суровите условия на природата.

Ивана и Елена са първите номинирани в „Игри на волята: България”

Ще успее ли нищетата и липсата на храна да мотивира Рибарите и играчите да мобилизират силите си в следващата битка за територии, ще стане ясно в понеделник (14 септември).

Ловците грабнаха победата в първата териториална битка в „Игри на волята: България“

Тогава зрителите ще станат свидетели и на една от най-големите изненади във втория сезон на „Игри на волята: България“,
която ще предизвика силни емоции, не само сред участниците, но и сред зрителите"

Гледайте най-мащабния риалити формат у нас - „Игри на волята“, всеки понеделник от 20:00 часа, а от вторник до петък в 21:00 часа по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.