Американската актриса Анджелина Джоли поиска развод от Брад Пит, две години след като сключиха брак и 12 години след като заживяха заедно, съобщиха АФП и Ройтерс.

Любовната история на Брад и Анджелина в снимки

Адвокатът на Анджелина Джоли разпространи изявление, че клиентката му е поискала бракът й с Брад Пит да бъде прекратен.

"Решението е взето в интерес на семейството. Тя няма да коментира и моли семейството й да бъде оставено на спокойствие", заяви адвокат Робърт Офър.

Анджелина Джоли: Не исках деца, а сега и шест са ми малко

Анджелина Джоли е поискала шестте им деца да останат при нея, а Брад Пит да има право на посещения, твърди сайтът TMZ, защото била "изключително разстроена" от родителските методи на съпруга си.



Двамата актьори имат шест деца - Мадокс, Пакс, Захара, Шайло и близнаците Нокс и Вивиен, като три от тях са осиновени.

В документите за развода носителката на Оскар посочва като дата на раздялата им 15 септември 2016 г. Тя не е поискала съпружеска издръжка.

Анджелина Джоли в интимна фотосесия, заснета от Брад Пит (СНИМКИ)

Това е трети брак на Анджелина Джоли и втори на Брад Пит. Тя беше омъжена за актьорите Били Боб Торнтън и Джони Лий Милър, а той - за актрисата Дженифър Анистън.

Брад и Анджелина се снимаха заедно във филма "Мистър и Мисис Смит", който излезе по екраните през 2005 г. След снимките актьорът се разведе с Дженифър Анистън и се премести да живее при Анджелина Джоли.

Двамата актьори сключиха брак през 2014 година. Обетите им бяха написани от шестте им деца.

Голата 20-годишна Анджелина Джоли в лондонска галерия (СНИМКИ)

Преди две години Анджелина Джоли се подложи на двойна мастектомия, а тази година премахна яйчниците и фалопиевите си тръби, защото е застрашена от рак. Тя даде широка гласност на решението си, за да повиши грамотността по този въпрос. Жени от цял свят й съчувстваха.

Брад и Анджелина разказаха за "плашещото решение" за мастектомията

Това напълно изтри враждебността, която Джоли предизвика, когато започна връзка с Брад Пит на снимачната площадка на "Мистър и мисис Смит", докато той беше женен за всеобщата любимка Дженифър Анистън.

Анджелина Джоли: На 20 търсиш принц, на 40 - истински мъж

Източник: БТА, БГНЕС