Фалстарт на делото за инцидента със сградата на ул „Алабин". 10 години след трагичния случай, при който две млади жени загинаха под руините на сградата, родителите им се срещнаха с четиримата подсъдими в Софийския градски съд.

Майката на едно от момичетата заяви пред медиите, че не таи надежда, че процесът ще приключи в следващите 10 години. Според нея до момента върху разследването е упражняван огромен натиск с цел делото изобщо да не влезе в съда. Адвокатът на двама от обвиняемите Константин Симеонов пък коментира, че истинските виновници за трагичния инцидент от 2006 г. не са клиентите му, а представители на Столичната община и редица други институции.

Следващото заседание от процеса ще е на 11 октомври.

Съдът върна делото на прокуратурата за сградата убиец на ул. „Алабин"

Две момичета загинаха при срутване на стара сграда на ул. „Алабин" 39 в центъра на София на 19 септември 2006 г. 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова загинаха на място, след като автомобилът им, с който пътуваха по улицата, бе затрупан от падналата сграда. От отломките бяха затрупани паркиралите по улицата коли.

Две жени загинаха при срутване на сграда в София

По разследването за трагичната смърт бяха повдигнати обвинения повече от 6 години след инцидента - през ноември 2012 г. Софийски градски съд тогава повдигна обвинения за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие на Георги Кирчев и Петър Петров. Кирчев е управител на „Хрисома" ООД, собственик на сградата. Петров пък е бил технически ръководител на извършвания в нея ремонт.



За смъртта на момичетата са обвинени още Николай Симеонов, управител на "А3-Архитектура и изпълнение" и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ "Медия Манчо".