Простреляха таксиметров шофьор, колегите му блокираха площада пред НС
36895

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Простреляха таксиметров шофьор, колегите му блокираха площада пред НС
  • Простреляха таксиметров шофьор, колегите му блокираха площада пред НС

25-годишният таксиметров шофьор Емил Денев беше прострелян през нощта след скандал с мъж и жена в центъра на София. В полицията бяха задържани стрелецът и неговата съпруга - Васил Лингорски, лекар в болницата на МВР, и Росица, медицинска сестра. По-късно от ареста бе освободена Росица Лингорска.

Около 2 часа през нощта на кръстовището на булевардите „Васил Левски" и „Дондуков" автомобил на фирмата „ОК Супертранс" се засича с бял „Фолксваген Поло", управляван от жена. На следващия светофар таксиметровият шофьор напада шофьора и пътника в колата.

Директорът на столичната полиция комисар Валери Йорданов: „След пътен инцидент засичане между таксиметров автомобил и друг автомобил възниква скандал, който се разраства на кръстовището на „Дондуков" и „Васил Левски", където въпросният автомобил спира на червен светофар, след него спира таксиметровият автомобил. Таксиметровият шофьор излиза от автомобила и започва да нанася удари върху водача на другия автомобил. Жената се опитва да ги разтърве, но след като таксиметровият шофьор я удря, другият мъж изважда оръжие и прострелва таксиметровия шофьор в гърдите. Водачът на таксиметровия автомобил е с над 60 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и по принцип не би трябвало да работи в таксиметрова компания".

Пострадалият е настанен в „Пирогов" с прострелна рана в гърдите, вдясно. Хирургът д-р Теодор Атанасов, шеф екипа спешни хирурзи, приели и оперирали простреляния, каза че няма опасност за живота му. Куршумът не е засегнал вътрешни органи.



Заради случката пред Народното събрание около 3 часа след полунощ се събраха около 100 таксиметрови автомобила. На място бяха изпратени сили на жандармерията и Столичната дирекция на полицията, които да отцепят района пред парламента.

В прокуратурата е образувано досъдебно производство за опит за убийство на шофьора на таксито Емил Денев. 

Пресцентърът на МВР предоставя кадри от видеонаблюдението!