Министър Лиляна Павлова за оставките на колегите си
51380

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Министър Лиляна Павлова за оставките на колегите си

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Министър Лиляна Павлова за посещението на правителствената делегация в Катар
  • Министър Лиляна Павлова за оставките на колегите си
  • Министър Лиляна Павлова за посещението на правителствената делегация в Катар

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова не пожела да коментира оставките на колегите си Трайчо Трайков и Стефан Константинов, но припомни, че всеки от министрите в кабинета на ГЕРБ носи оставката си в своя джоб.

„Всеки министър трябва да си гледа работата и това, което му е вменено като задължения и отговорности. Аз се старая да давам всичко от себе си и да си върша работата в максимална степен", каза Павлова.

Министър Павлова определи като изключително успешно посещението на българската делегация в Катар. От политическа и дипломатическа гледна точка постиженията на делегацията са много добри, допълни Лиляна Павлова. По думите й прецедент в историята на отношенията между двете държави е предложението от страна на Катар да организира безплатно изложение за българските фирми.

Имаме много ясна, конкретна сума - пилотно започваме със 100 млн. евро, които ще бъдат инвестирани в първите проекти и ако те са успешни, страната ни ще получи много повече като регулярно финансиране от страна на Катар, каза Павлова.



Тя допълни, че е била потвърдена готовността на катарския премиер да посети страната ни през май, а дотогава всяка седмица и всеки месец ще идват екипи по различните проекти. „Те искат да финансират изключително много дейности и мерки, свързани с развитието на туризма. Това, което искат, от една страна, е в София да намерим красива стара сграда в центъра, като отворихме възможността това да бъде и банята в „Овча купел", която да бъде направена на красив, скъп хотел на една от най-квалитетните вериги", каза Павлова.

Има готовност от страна на Катар, ако бъде предоставен терен в Балчик, да се инвестира в туризъм - голф игрище, хотелски вериги и така нататък, каза още регионалният министър.