Охранителите на властта направиха гаф. НСО допусна неизвестен мъж да застане до гърба на министър-председателя Бойко Борисов, съобщава Нова телевизия.

Това се случи по време на икономически форум.

Неизвестният не беше агресивен и избра да развие пред премиера вижданията си за демокрацията у нас. Това обаче доведе до извеждането му от залата от охранители на НСО.

Междувременно от НСО изпратиха официално съобщение до медиите.

Те са категорични, че мероприятието е подсигурено с всички необходими предохранителни мерки, организиран е бил и пропускателен режим.

„Организаторите не са били предвидили баджове или други опознавателни знаци за поканените гости. Всички лица, влизащи в зала „София", са проверени за наличие на оръжия, взривоопасни, радиоактивни, леснозапалими материали и други общоопасни средства", допълват от службата за охрана.



Министър-председателят, като охранявано лице, при влизане в хотела и при придвижването му до и вътре в зала „София", е бил придружаван от екип за лична охрана, който е наблюдавал поведението и реакциите на присъстващите, за да идентифицира и пресече възможни опити за посегателство, уточняват в съобщението си НСО.

От становище на службата става ясно, че ситуацията не е била опасна за охраняваните лица и според професионалните стандарти и критерии, "възникналата ситуация с участие на гражданин, допуснат след проверка в залата, не е налагала прилагане на специални способи и техники за незабавното му задържане и извеждане".

"Служителите от личната охрана на министър-председателя са осъществявали постоянен визуален контрол върху поведението на този гражданин и на всички лица от близкото обкръжение", се казва в изпратеното съобщение.