Манолова призова премиера да се държи мъжки относно Закона за частните съдебни изпълнители
78896

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Манолова призова премиера да се държи мъжки относно Закона за частните съдебни изпълнители
  • Манолова призова премиера да се държи мъжки относно Закона за частните съдебни изпълнители

Хора, които заплашват със самоубийство, са писали в социалните мрежи на депутата от БСП Мая Манолова, като изразяват подкрепата си за внесените от нея и група депутати промени в Закона за частните съдебни изпълнители и ГПК. Над 200 000 са засегнатите от действията на банки и ЧСИ, каза Манолова и представи на пресконференция няколко частни случая.

Василена Ванчева е платила 504 лв. по изпълнително дело за неплатена вноска от 19.90 лв. за интернет. Сумата се е увеличила над 20 пъти заради най-различни такси.

Петя Петрова пък сподели проблемите на един поръчител, който е принуден от банка да изплаща дълга на основния кредитополучател със запор на 1/3 от трудовото си възнаграждения.

Депутатът Мая Манолова отговори на критиките към промените и призова премиера Бойко Борисов да се държи мъжки:



„Да не извива ръцете на неговата парламентарна група и на заместника му Цветан Цветанов и да ги остави по съвест да гласуват и подкрепят предложените от мен промени в Закона за частните съдебни изпълнители в Гражданския кодекс, защото в противен случай в стремежа си да угоди на 20 банки, той ще създаде огромни проблеми на над 200 000 български граждани, а може и повече", каза Манолова.

Мая Манолова кани всички засегнати на среща в Народното събрание в четвъртък, където ще обсъдят предложените от нея промени в Закона за ЧСИ и ГПК, между първо и второ четене в парламента.