Джеймс Уорлик заплашил Волен Сидеров, че ще го унищожи?
41461

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Джеймс Уорлик заплашил Волен Сидеров, че ще го унищожи?

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Джеймс Уорлик заплашил Волен Сидеров, че ще го унищожи?
  • Джеймс Уорлик заплашил Волен Сидеров, че ще го унищожи?
  • Джеймс Уорлик заплашил Волен Сидеров, че ще го унищожи?

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще поиска НСО да му назначи охрана, защото в столично заведение американският посланик у нас Джеймс Уорлик го заплашил, че ще го унищожи. Това разказа самият Сидеров от парламентарната трибуна.

"Когато те заплаши посланикът на най-мощната държава, е нормално да се чувстваш застрашен", сподели лидерът на "Атака".

По думите на Сидеров реакцията на Уорлик била заради папка, която той му дал, с искане САЩ да платят 2 млрд. долара наем за базите, които ползват у нас, за последните 5 години.

Лидерът на "Атака" поиска посланикът да му се извини за поведението си пред депутатите.



"Много съм разтревожен, че последните 1-2 години, в които г-н Уорлик е посланик на Щатите, към него има едно, бих казал, аборигенско отношение от страна на политици, медии, коментатори. Той се държи като генерал-губернатор. Дава мнения за щяло и нещяло. Успява да прояви актьорски данни в телевизионни сериали. Изказва се по всички въпроси на българската демокрация. Често го прави в нарушение на добрия тон - дипломатически и междудържавен. Никой не му прави дори забележка. Представяте ли си, ако един български посланик някъде в някоя държава започне да се държи по подобен начин - застане някъде и заплаши американски сенатор. Ами те веднага ще го арестуват, той ще влезе в затвора, ако му каже "аз тебе ще те унищожа", така, както ми каза посланик Уорлик около 22,30 часа в четвъртък", разказа Сидеров.

Той изрази съжаление, че не е видял в парламента министър Цветан Цветанов, за да го попита къде точно да подаде жалба, тъй като се чувствал застрашен.

Сидеров обясни, че се опитвал да се срещне с посланика на САЩ от две години, за да му връчи тази сметка, защото не мисли, че е редно най-богатата държава в света да полза безплатно базите ни, докато в същото време България е в криза и няма пари нито за пенсии, нито за здравеопазване.

Волен Сидеров заговорил посланик Джеймс Уорлик "в опит да предизвика политически спор" по време на вечеря в столичен ресторант, посочват от посолството на САЩ по повод направената от лидера на "Атака" декларация от парламентарната трибуна.

"12 май, по време на вечеря в столичен ресторант г-н Волен Сидеров, придружен от фотограф, е заговорил посланик Уорлик в опит да предизвика политически спор. Такова поведение е неуместно и неприемливо. Намаляващата електорална подкрепа на партия  "Атака" и фактът, че Посолството на САЩ отказва да се среща с членове на тази партия, са най-вероятните причини за този евтин политически трик. Посолството на САЩ не приема идеите на омраза, предразсъдъци и фанатизъм, които г-н Сидеров и "Атака" представляват", посочват от американската дипломатическа мисия, цитирана от БТА.