Захариева си постави за цел да отпуши европарите по ОП "Регионално развитие"
74213

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Захариева си постави за цел да отпуши европарите по ОП "Регионално развитие"
  • Захариева си постави за цел да отпуши европарите по ОП "Регионално развитие"

Служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева си постави две основни цели - подготовка на изборите и отпушване на спрените пари по Оперативна програма "Регионално развитие".

Досегашният министър Десислава Терзиева определи днешния ден като приятен и върна на Захариева ножицата, която е получила от нея при приемането на своя мандат преди година. Захариева заемаше поста на министър на регионалното развитие и в служебното правителство на Марин Райков.

С кратък отчет за свършеното и акцент върху политиката за ремонт на малките второкласни и третокласни пътища Десислава Терзиева предаде поста си на служебния министър Екатерина Захариева.

"Искам да ви върна ножицата, която ми даде тогава, с пожелание да режа лентата на една магистрала. Аз ти пожелавам да отрежеш лентата на третокласния път Крумово-Роза в Хасковска област в края на август", каза Терзиева.



Тя очерта и две важни задачи пред служебния министър, което доведе до диалог с Екатерина Захариева. Едната задача, която постави досегашната министърка на наследничката си, е да успее да защити 67 града в новата програма за регионално развитие "Региони в растеж" и да отпуши средствата по оперативната програма за сектора за периода 2007-2013, по която понастоящем се изпълняват проекти.

"Много ми се иска и благодаря на госпожа Терзиева, че е още оптимист за това, че имаме надежда да договорим 67 града. Проблемът е, че сме се съгласили да отпадне споразумението и това със сигурност ще по-големи създаде трудности пред преговорите и договарянето за 67 града", каза Захариева.

"Мисля, че сме оставили добра база и можем спокойно да се договорим за 67 града", каза от своя страна Терзиева.

Екатерина Захариева ще бъде и министър на инвестиционното проектиране. Самото министерство бе отделено от регионалното развитие от кабинета "Орешарски".

"Фактът, че съм министър и на двете, мисля, че ясно показва отношението на президента и неговото категорично мнение, че двете министерства трябва да бъдат заедно отново", коментира служебният министър.

Захариева уточни, че президентът не е събрал двете министерства, за да не се забавя работата в тях.